Gitana Winery

LUPI

suché víno, ročník 2013
Lupi je Cuveé z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Saperavi. Hrozny jsou sbírány ručně. Macerace a fermentace se provádí tradiční technologií v dubových sudech o objemu 150 hektolirůpo dobu 20 dní. Následně víno dozrává ve francouzských dubových sudech o objemu 225 litrů. Barva je intenzivní rubínová. Buket bohatý s nádechem vanilky a čokolády. Chuť komplexní, ovocná. Perfektní k masům nebo vyzrálým sýrům. Víno je ideální k archivaci.  Zajímavost: vlčí smečka se pravidelně objevuje ve vinohradu, odkud pochází hrozny tohoto víno.






MERLOT

suché víno, ročník 2014
Hrozny jsou sbírány koncem září ručně a fermentují v dubových sudech o objemu 150 hektolirů po dobu 20 dní. Následně víno zraje v dubových sudech v ideálních klimatických podmínkách. Barva tmavá s fialovými tóny. Buket intensivní po lesních plodech. Chuť konzistentní, ovocná s dlouhou dochutí. Doporučujeme podávat ke grilovaným masům a vhodné k vyzrálým sýrům. Víno je ideální k archivaci.





CABERNET SAUVIGNON

suché víno, ročník 2011
Hrozny jsou sbírány koncem záříručně a fermentují v dubových sudech o objemu 150 hektolirů po dobu 20 dní. Následně víno zraje v dubových sudech v ideálních klimatických podmínkách. Barva tmavá, intenzivní s jantarovými tóny. Bohatý ovocný buket. Chuť komplexní, vyzrálá, plná tříslovin. Doporučujeme podávat ke grilovaným masům. Víno je ideální k archivaci.






Hincesti

MERLOT ROSÉ

suché víno, ročník 2016
Nádherně svěží a aromatické růžové víno je vyrobeno z ručně sklízených hroznů odrůdy Merlot a zpracováno moderní technologii v nerezových tancích. Ušlechtilý lesk a odliġná chuť zralých jahod spolu s jemnými tóny vanilky tvoří vynikající chuť vína, které je i přes vyšší alkohol svěží a dobře pitelné. Doporučujeme podávat s mořskými plody a rybou.






Gosmit collection

KAGOR PASTORAL

červené likérové víno, ročník 2016
Hrozny odrůdy Cabernet Sauvignon jsou sbírány při dosažení vysoké cukernatosti v jižní části Moldavska a zpracovány moderní technologií. Fermentace vína se zastavuje přidáním kvalitního vinného destilátu. Tímto procesem se dosáhne vysokého obsahu zbytkového cukru ve víně a také se zvyšuje alkohol na 16,00 %. Víno následně zraje minimálně 1 rok v dubovém sudu. Barva intenzivní, vyzrálá. Vůně sladká, ovocná. Chuť bohatá s tóny čokolády a černéslívy. Ideálníjako aperitiv nebo jako desert. Víno má velký potenciál k archivaci.





ISABELLA

polosladké, červené víno, ročník 2017
Víno Isabella je vyrobeno z hroznů odrůdy Vitis Lambrusca. Tato odrůda je velice odolná vůči plísním a nemocem. Hrozny jsou zpracovány pomocí moderních technologií. Barva rubínová. Vůně aromatická, ovocná. Chuť intenzivní s dominancí lesních malin a jahod. Doporučujeme podávat vychlazené na 12-14 °C.








Bílá vína

Naše společnost se specializuje na kvalitní vína z Moldávie. Vinařství má v Moldávii velmi dlouhou tradici a zároveň sleduje nejnovější trendy v Evropě i na celém světě. Ve vinicích pěstují červené i bílé odrůdy vinné révy. Asi nejznámější je místní Muškát. Víno zlatavé barvy s něžným buketem a charakteristickou muškátovou chutí. Nabídka vín je velmi široká. Ať už si vyberete moldavské červené víno nebo moldavské bílé víno, budete příjemně překvapeni plností chuti a vyzrálostí.